ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Video games: πώς έχει αλλάξει η τεχνολογία τους

Video games: πώς έχει αλλάξει η τεχνολογία τους



Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία και τεχνογνωσία σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια εξελίσσεται συνεχώς με γρήγορους ρυθμούς. Τα παιχνίδια πλέον είναι τόσο συναρπαστικά και υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία, που ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, όλοι μπορούν να βρούνε κάποιο που να ταιριάζει στα γούστα τους. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις σημαντικότερες τεχνολογικές αλλαγές που έχουν γίνει πρόσφατα στο χώρο των video games:

  1. Απίστευτα γραφικά: Η τεχνολογία των γραφικών πλέον έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια να έχουν πολύ υψηλής ποιότητας γραφικά. Η καταπληκτική ανάλυση, η έμφαση στις λεπτομέρειες και τα ζωντανά χρώματα είναι μία οπτική απόλαυση, και δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι ο ίδιος μέσα στο παιχνίδι. Τα γραφικά θα τα καταλάβετε ακόμα καλύτερα σε παιχνίδια με τοπία και φύση, όπως το Farcry 5.
  2. Παιχνίδια για φορητές συσκευές: Με την τεχνολογική πρόοδο των smartphones, αμέτρητα παιχνίδια υπάρχουν πλέον διαθέσιμα και για κινητά τηλέφωνα ή τάμπλετ. Είναι εντυπωσιακό το πόσο ευρύ κοινό δημιουργήθηκε για αυτά τα παιχνίδια, γεγονός που οφείλεται στο ότι πλέον δε χρειάζεται να είσαι σπίτι σου για να παίξεις, αλλά μπορείς από οπουδήποτε μέσω μιας μικρής συσκευής. Έτσι, αυτή η ευκολία και η πρακτικότητα προσέλκυσε πολλούς ανθρώπους που πιθανώς να μην είχαν ασχοληθεί ποτέ με βιντεοπαιχνίδια στο παρελθόν.
  3. Cloud gaming: Πριν ανακαλυφθεί το cloud gaming, τα βιντεοπαιχνίδια χρειάζονταν εξελιγμένα εξαρτήματα ώστε να παρέχουν επαρκή ποσότητα μνήμης. Τώρα όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς με το cloud υπάρχουν τεράστιοι servers, μέσω των οποίων κατεβαίνουν εικόνες κατευθείαν στη συσκευή σας από το διαδίκτυο σε γρήγορες ταχύτητες. Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα παιχνίδια και αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω.
  4. Αναγνώριση φωνής(voice recognition): Η χρήση της φωνής στα βιντεοπαιχνίδια έχει πια ωριμάσει και είναι διαθέσιμη σε κάμποσα video games. Έτσι, μπορείτε π.χ. να δώσετε εντολές στο χαρακτήρα σας, να περιηγηθείτε στο μενού ή να συνδεθείτε με μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να πατήσετε οποιοδήποτε κουμπί. Το να ελέγχετε το παιχνίδι με τη φωνή σας σίγουρα δίνει μία άλλη αίσθηση, και η τεχνολογία αυτή πρόκειται να αναπτυχθεί για ακόμα περισσότερες δυνατότητες.
  5. Αναγνώριση προσώπου(facial recognition): Άλλη μία πρόσφατη προσθήκη που μας δίνει η τεχνολογία στα βιντεοπαιχνίδια είναι η αναγνώριση του προσώπου. Σίγουρα κάτι που ενθουσιάζει πολλούς gamers, αφού με τη βοήθεια 3D Scan μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους χαρακτήρα που θα ναι πανομοιότυπος με τον εαυτό τους, καθώς και να αποτυπώσουν τις δικές τους εκφράσεις προσώπου ανάλογα με την περίσταση.
  6. Εικονική πραγματικότητα(virtual reality): Τέλος, η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας αναμένεται να πάει τα βιντεοπαιχνίδια σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι ακόμα περιορισμένη η χρήση της, αλλά θα γίνει πιο εμπορική στα επόμενα χρόνια και θα προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στους παίχτες, αφού θα μπορέσουν να “χαθούν” οι ίδιοι μέσα στο παιχνίδι.