ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Η ανάπτυξη του στοιχηματισμού στα ηλεκτρονικά αθλήματα

Η ανάπτυξη του στοιχηματισμού στα ηλεκτρονικά αθλήματα



Τα σημαντικότερα πρωταθλήματα όπως αυτά για τα δημοφιλή παιχνίδια League of Legends, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive και Dota 2 συνεχίζουν να μεγαλώνουν σε αξία με αλματώδη ρυθμό, με την πρόβλεψη η αξία τους να φτάσει στα 906 εκατομμύρια δολάρια το 2018, αριθμός που περιλαμβάνει χορηγίες, διαφήμιση, δικαιώματα μέσων μαζικής ενημέρωσης, αμοιβές εκδοτών παιχνιδιών, εμπορεύματα και εισιτήρια. Θα αντιπροσωπεύει 38% ετήσια ανάπτυξη σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με εταιρείες έρευνας της αγοράς.

Η αγορά στοιχήματος γύρω από αυτά τα πρωταθλήματα είναι ακόμα πιο ισχυρή, γεγονός λιγότερο ορατό στους μη γνώστες. Ακόμα κι αν το αθλητικό στοίχημα είναι παράνομο στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των ΗΠΑ, ο παγκόσμιος τζίρος στον στοιχηματισμό των ηλεκτρονικών αθλημάτων είχε προβλεφθεί σε 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018 σε μια σχετική έρευνα, ενώ το σύνολο αναμένεται να προσεγγίσει τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, γιατί τώρα είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε ένα στοίχημα από ποτέ – μέσω μιας εφαρμογή στοιχημάτων, για παράδειγμα

Καθώς οι στοιχηματικές εταιρείες ηλεκτρονικών αθλημάτων προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κερδοφόρα και συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά, ταυτόχρονα βάζουν τάξη σε έναν κόσμο που συχνά φλερτάρει με τα όρια της νομιμότητας, αντιμετωπίζοντας ζητήματα στοιχηματισμού από ανηλίκους και χειραγώγησης αγώνων, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει θέση για μια πιθανώς σημαντική ώθηση.

Τα δημοφιλέστερα παιχνίδια

Επί του παρόντος, τα παιχνίδια Counter Strike: Global Offensive, League of Legends και Dota 2 είναι τα πιο δημοφιλή για τον στοιχηματισμό των παικτών, αλλά όλο και περισσότερα παιχνίδια παίρνουν τη δική τους θέση στην αγορά. Πολλές στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν στοιχήματα σε ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών αθλημάτων, όπως Call of Duty, Overwatch και Starcraft, ενώ τα τουρνουά συνεχίζουν να διευρύνουν αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα, βλέπουμε όλο και περισσότερα esports να κερδίζουν σε δημοτικότητα, όπως Rocket League, Heroes of the Storm και Hearthstone. Δεν είναι πολύ μακριά ο καιρός που και αυτά τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για στοιχηματισμό στις νόμιμες πλατφόρμες των αθλητικών στοιχημάτων.

Η αισιοδοξία για το μέλλον

Το μέλλον των στοιχημάτων στα ηλεκτρονικά αθλήματα διακρίνεται πολύ ευοίωνο. Σε μια έρευνα που διεξήχθη σε μικρούς ιστότοπους esports, το 100% των ερωτηθέντων είχαν την άποψη ότι το 2018 ο στοιχηματισμός στα esports θα αυξηθεί και το 82% θεωρεί ότι η πολυπλοκότητα των στοιχημάτων στα esports θα καλύψει τα παραδοσιακά αθλήματα εντός δύο ετών. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων ανέφερε επίσης ότι η δραστηριότητα των εσόδων από στοιχήματα αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας που πιστεύεται ότι ενθαρρύνει την αύξηση των στοιχημάτων είναι ο μεγάλος αριθμός των υφιστάμενων σημαντικών γεγονότων, τα οποία θα ενισχυθούν από την εισαγωγή νέων πρωταθλημάτων όπως η Overwatch League, η οποία αποτελεί παγκόσμιο πρωτάθλημα με ομάδες πόλεων και βασίζεται στο παιχνίδι Overwatch της Blizzard Entertainment. Οι παίκτες του πρωταθλήματος λαμβάνουν ελάχιστο βασικό μισθό ύψους 50.000 δολαρίων, υγειονομική περίθαλψη, πλάνο συνταξιοδότησης και στέγαση. Αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στο γεγονός ότι ο στοιχηματισμός στα ηλεκτρονικά αθλήματα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρος και θα προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους επενδυτές.